Welke PHP versie gebruiken jullie?

gebasseerd op 0 reviews

PHP upgraded regelmatig zijn software. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in het efficienter en veiliger laten werken van programmatuur. In de nieuwere versie zijn diverse wijzigingen waardoor code en functies anders werken of reageren.

|

Wanneer je zelf software hebt ontwikkeld in het verleden voor een bepaalde PHP versie, kan het zijn dat je bepaalde functies hebt gebruikt die in een nieuwere versie van PHP zijn vervallen.

Omdat wij klanten niet willen verplichten hun website per direct te wijzigen zodra wij een nieuwere versie van PHP installeren hebben wij ervoor gekozen alle versies naast elkaar te installeren. Je bepaalt daarmee zelf welke versie van PHP je gebruikt. Uiteraard adviseren wij je voor de veiligheid van jouw website en alle bestanden om altijd de nieuwste versie te gebruiken.

In DirectAdmin kan je onder ‘Extra Features’ op ‘Select PHP version’ klikken. Hier kun je vinden welke versie er momenteel gebruik wordt.

Over Mike van den Broek

Mike houdt zich dagelijks bezig met de ondersteuning van klanten en de online marketing van Goedkope Webhoster. Daarnaast probeert hij regelmatig tijd vrij te maken om handige artikelen op de website te publiceren.