Scripts installeren

gebasseerd op 0 reviews

U kunt Installatron gebruiken om eenvoudig een script te installeren, zoals bijvoorbeeld Joomla (een website Content Management Systeem) of een forum zoals PHPBB.

|

Als u kiest om via Installatron Joomla of WordPress te installeren, dan zal de software volledig automatisch in uw account geïnstalleerd worden.

De Installatron software regelt alles, u hoeft dus geen database of gebruikers aan te maken:

• Installatron is te vinden door in te loggen in DirectAdmin. Vervolgens ga je naar ‘Featured Applications’ en klik vervolgens op de type CMS die je wilt installeren.
  • Vervolgens kun je deze CMS eenvoudig installeren door te klikken op knop ‘Install Application’

Veel voorkomende installatiefouten:

Als Installatron aangeeft dat u niet meer dan 1 script kunt installeren in de directory, moet u het reeds geinstalleerde script verwijderen. Of u kunt upgraden naar een pakket met een vrije database, zodat u nog een extra script kunt installeren.

Als u een script met Installatron heeft geinstalleerd, dient u het script ook weer te verwijderen met Installatron. Doet u dit niet, dan zal het script altijd blijven bestaan in de Installatron installer en kunt u geen nieuwe scripts meer installeren.

Andere voorkomende script problemen:

Het meest voorkomende probleem is een “database connection error”. Zorgt u ervoor dat u het volgende in DirectAdmin heeft uitgevoerd:

• een nieuwe database aanmaken
  • een nieuwe user aanmaken
  • de user koppelen aan de database

Vervolgens zorgt u ervoor dat uw script dezelfde instellingen gebruikt in het configuratie bestand (meestal config.php of configuration.php).

Over Mike van den Broek

Mike houdt zich dagelijks bezig met de ondersteuning van klanten en de online marketing van Goedkope Webhoster. Daarnaast probeert hij regelmatig tijd vrij te maken om handige artikelen op de website te publiceren.