Een MySQL Database aanmaken

gebasseerd op 0 reviews

Met een MySQL Database kunt u informatie voor uw website opslaan en makkelijk openen. In deze uitleg gaan we ervan uit dat u ingelogd bent in uw cPanel.

|

Op de cPanel pagina, scroll naar beneden naar de database sectie en klik op het MySQL Databases icoon. Dit brengt u naar het MySQL Databases pagina. Er is een veld onder het kopje Nieuwe Database. Typ de naam van uw nieuwe database in dit vak. U mag zelf een naam hiervoor verzinnen. Klik vervolgens op de Create Database knop. Dit brengt u naar het verificatie scherm, waaruit blijkt dat de database is gemaakt.

Nu moet u een gebruiker aanmaken voor deze database. Klik op de Ga terug link. In het veld Nieuwe gebruiker kunt u een gebruiker toevoegen. Vervolgens moet u een wachtwoord invoeren voor de gebruiker. Klik op de Gebruiker Aanmaken. Dit brengt u naar een scherm om te bevestigen dat de gebruiker met succes is gemaakt.

Nu moet u de gebruiker koppelen aan de database. Klik op de Go Back link. In het gedeelte onderaan met de tekst Gebruiker aan database toevoegen, dient u de gebruiker aan de database toe te voegen. Controleer dan of de juiste gebruiker en de juiste database hier zijn geselecteerd.

Dit brengt u naar een scherm genaamd Gebruikersrechten beheren. U kunt alle privileges toe kennen aan de gebruiker door het aanvinken van de bovenste box, klik vervolgens op wijzigingen aanbrengen. Dit brengt u naar het laatste controle scherm, dat alle informatie zal bevestisitemap:www.goedkopewebhoster.nlgen.

OPMERKING: U zult zien dat de gebruikersnaam van het hosting account is toegevoegd aan het begin van zowel de gebruiker als de database met een “_” underscore tussen hen.

Over Mike van den Broek

Mike houdt zich dagelijks bezig met de ondersteuning van klanten en de online marketing van Goedkope Webhoster. Daarnaast probeert hij regelmatig tijd vrij te maken om handige artikelen op de website te publiceren.