403 Forbidden or No Permission to Access: Oplossing

gebasseerd op 0 reviews

De meest voorkomende fout is verkeerde bestandsrechten toekennen aan bestanden.

|

De 403 Forbidden error betekent dat de bestanden onjuiste bestandsrechten hebben. Directories en subfolders moeten geCHMOD worden naar 755. Uitvoerbare scripts in de cgi-bin directorie mogen ook maximaal 755 hebben. Plaatjes, Media en tekstbestanden zoals HTML mogen maximaal 644 hebben.

Bovenstaande is een beveiligingsmaatregel van ons om te voorkomen dat uw account gehacked kan worden.

Hoe moet u CHMODDEN?

Via FTP client

Dit kunt u via uw FTP client doen, bijvoorbeeld in Filezilla door een map of bestand te selecteren en met de rechtermuisknop de optie “Bestandsrechten” aan te klikken. Hierna opent een venster waarin u de nieuwe waarde kunt toekennen.

Via DirectAdmin file manager

Login in jouw DirectAdmin control panel. Ga vervolgens onder ‘System info & Files’ naar ‘File Manager’ Zoals hieronder aangegeven.

• Hier ga je naar de map of het bestand waarvan u de rechten wilt veranderen. Gebruik rechtermuisklik op deze map en klik op ‘Set Permissions’
  • In deze pop up window kun je een nieuwe Chmod waarde toevoegen. Klik vervolgens op ‘save’ rechtonderin en je bent klaar.
Over Mike van den Broek

Mike houdt zich dagelijks bezig met de ondersteuning van klanten en de online marketing van Goedkope Webhoster. Daarnaast probeert hij regelmatig tijd vrij te maken om handige artikelen op de website te publiceren.