E-mailverificatieproces domeinnamen

Op 14 oktober 2024 is er een e-mailverificatie proces van start gegaan als onderdeel van een sectorbrede implementatie van de NIS2-richtlijn van de EU. Dit bericht brengt u op de hoogte van deze wijzigingen en om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt.

De e-mail naar u verzonden is afkomstig van no-reply@registrar.eu. Controleer of u vanaf dit e-mailadres een e-mail heeft ontvangen om alsnog de verificatie af te ronden.

Geen e-mail ontvangen? Dan is de kans groot dat uw domeinnaam reeds geverifieerd is.

Wat u moet weten:

  • Domeineigenaren van specifieke ccTLD’s (zoals .at, .dk, .fi, .fr, .pm, .re, .tf, .wf, .yt, .de, .it, .nl, .amsterdam, .pl en hun domeinen op het derde niveau) ontvangen één e-mail waarin hen wordt gevraagd hun e-mailadres te verifiëren als dit nog niet is gebeurd.
  • Deze verplichte verificatie is van toepassing op alle nieuwe domeinregistraties, inkomende verhuizingen en contactupdates.
  • Als een domein eigenaar zijn e-mailadres niet binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van de verificatiemail verifieert, wordt het bijbehorende domein (geregistreerd na 14 oktober) opgeschort totdat het e-mailadres met succes is geverifieerd.

Voor domeinen geregistreerd voor 14 oktober 2024:

  • E-mailverificatie is nog steeds vereist voor deze domeinen, maar er zullen GEEN schorsingen plaatsvinden voor 15 januari 2025.
  • Na 15 januari 2025 worden domeinen met niet-geverifieerde e-mailadressen geschorst totdat de verificatie is voltooid.

Dit proces maakt deel uit van een bredere verandering die van invloed is op alle registrars, zoals verplicht gesteld door de NIS2-richtlijn van de EU, om te zorgen voor nauwkeurige en veilige gegevens van domeinnaamhouders.

Voorbeeld e-mail

Hieronder een voorbeeld van de e-mail die u inmiddels heeft ontvangen of mogelijk nog gaat ontvangen.

Na het klikken op de link in de e-mail en het bevestigen van dat u de houder bent, ontvangt u nog een bevestigingsmail met daarin een overzicht van de domeinnamen die geverifieerd zijn.

Over Mike van den Broek

Mike houdt zich dagelijks bezig met de ondersteuning van klanten en de online marketing van Goedkope Webhoster. Daarnaast probeert hij regelmatig tijd vrij te maken om handige artikelen op de website te publiceren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Nieuwe webservers, Imunify360 en nieuw back-up systeem

Nieuwe webservers, Imunify360 en nieuw back-up systeem

Mike van den Broek
Tariefwijzigingen webhosting pakketten

Tariefwijzigingen webhosting pakketten

Mike van den Broek
Prijsverhoging diverse extensies

Prijsverhoging diverse extensies

Mike van den Broek
0 reacties

Submit a comment