Google Verificatie TXT-Record: Wat Is Het en Hoe Stel Je Het In?

gebasseerd op 0 reviews

Wanneer u gebruik wilt maken van bepaalde Google-diensten, zoals het doorsturen van e-mails naar uw Gmail-account of Google Workspace, moet u eerst aantonen dat u de eigenaar bent van het domein dat aan die diensten is gekoppeld. Google verifieert het eigendom van een domein door middel van een verificatieproces, waarbij u een TXT-record in de DNS-zone van uw domein moet toevoegen. Dit artikel legt stap voor stap uit hoe u een Google-verificatie TXT-record instelt via uw cPanel.

Waarom is Google domeinverificatie nodig?

Google vereist domeinverificatie om ervoor te zorgen dat u bevoegd bent om bepaalde acties met het domein te ondernemen, zoals het instellen van Google Workspace, het doorsturen van e-mails, of het gebruiken van andere Google-diensten die domeinverificatie vereisen. Deze stap is belangrijk voor de beveiliging en voorkomt dat onbevoegde personen wijzigingen aanbrengen op uw domein.

Wat is een TXT-record?

Een TXT-record is een type DNS-record dat wordt gebruikt om tekstinformatie aan een domeinnaam toe te voegen. In het geval van Google-verificatie wordt een specifiek TXT-record gebruikt om aan te tonen dat u eigenaar bent van het domein. Zodra Google dit record controleert en bevestigt, kunt u gebruik maken van de aangevraagde diensten.

Stap-voor-stap handleiding: Google verificatie TXT-record instellen

Volg deze stappen om een Google-verificatie TXT-record in te stellen via uw cPanel:

Stap 1: Ontvang de verificatietekst van Google

Nadat u bij Google heeft aangegeven dat u uw domein wilt verifiëren (bijvoorbeeld voor Google Workspace of het doorsturen van e-mails), ontvangt u een stuk tekst dat u als TXT-record moet toevoegen aan uw DNS-instellingen. Deze verificatietekst wordt meestal gegenereerd door Google en bevat een unieke code.

Stap 2: Log in op uw cPanel

Ga naar het cPanel van uw hostingprovider. Dit is het beheersysteem voor uw webhostingaccount waar u verschillende instellingen van uw website en domein kunt beheren.

Stap 3: Open de geavanceerde DNS-editor

In cPanel gaat u naar het icoon “Geavanceerde DNS-editor” of “Zone-editor”. Hier kunt u DNS-records voor uw domein toevoegen of bewerken.

Stap 4: Voeg het TXT-record toe

  • Selecteer het domein waarvoor u de verificatie wilt uitvoeren.
  • Klik op “Toevoegen” en kies voor een nieuw TXT-record.
  • Vul de velden in zoals hieronder beschreven:
    • Naam: Vul hier uw domeinnaam in (bijvoorbeeld uwdomein.com).
    • TTL: Laat dit veld standaard staan, meestal is dit 14400 (seconden).
    • TXT-waarde: Plak hier de verificatietekst die u van Google heeft ontvangen.

Stap 5: Opslaan en wachten

Nadat u het TXT-record heeft toegevoegd, slaat u de wijzigingen op. Het kan tot 24 uur duren voordat het record volledig is doorgevoerd en door Google kan worden gecontroleerd. U kunt dit proces versnellen door de DNS-cache te verversen.

Stap 6: Bevestig de verificatie bij Google

Ga terug naar de verificatiepagina bij Google en klik op de knop om de verificatie te voltooien. Zodra Google het TXT-record herkent, wordt de verificatie bevestigd en kunt u verder met het instellen van de gewenste diensten.

Over Jarno Westland

Jarno is verantwoordelijk voor de kennisbank handleidingen en schrijft regelmatig een nieuw artikel voor op de website. Daarnaast sleutelt Jarno aan de website om deze beter vindbaar te maken in de zoekmachines.

Lees meer

Laatste artikelen van Jarno Westland

Wat betekent het als er een domein in quarantaine is en hoe komt het eruit?

Wat betekent het als er een domein in quarantaine is en hoe komt het eruit?

Jarno Westland
Wat is reseller hosting?

Wat is reseller hosting?

Jarno Westland
Website uploaden: Zo doe je dat

Website uploaden: Zo doe je dat

Jarno Westland
0 reacties

Submit a comment