Nameservers wijzigen: Zo moet dat

gebasseerd op 0 reviews

Wanneer u uw domeinnaam bij ons registreert maar uw website elders host, is het belangrijk om de nameservers aan te passen.

|

Nameservers zorgen ervoor dat het domein weet waar het moet verwijzen om de website en e-maildiensten te vinden. Dit is vooral nuttig als u een eigen hostingserver of resellerpakket heeft.

Waarom nameservers wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waarom u de nameservers zou willen wijzigen:

  1. Eigen Hostingserver: U heeft een eigen server waarop u uw website host en wilt dat uw domein naar deze server verwijst.
  2. Resellerpakket: U maakt gebruik van een resellerpakket en wilt dat uw domein gebruik maakt van de hostingresources van uw reseller.
  3. Specifieke DNS-instellingen: U wilt gebruik maken van aangepaste DNS-instellingen die worden beheerd door een andere provider.

Stappen om nameservers te wijzigen

Het wijzigen van de nameservers van uw domein is eenvoudig en kan snel worden gedaan via ons klantensysteem. Volg onderstaande stappen om de nameservers van uw domein aan te passen:

Inloggen op het klantensysteem:

  • Ga naar de inlogpagina van ons klantensysteem en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Navigeren naar domeinen:

  • In het dashboard van het klantensysteem, ga naar de sectie ‘Domeinnamen’.
mijn domeinnamen

Details bekijken:

  • Zoek het domein waarvan u de nameservers wilt wijzigen en klik op de 3 puntjes en vervolgens op ‘Beheer nameservers’

Nameservers wijzigen:

  • In de menubalk, selecteer ‘Nameservers’ om naar de pagina te gaan waar u de nameservers kunt aanpassen.
  • Voer de nieuwe nameservers in die u wilt gebruiken. Dit zijn meestal adressen zoals ns1.uwdomeinserver.com en ns2.uwdomeinserver.com.
  • Sla de wijzigingen op door op de knop ‘Opslaan’ of ‘Wijzigingen doorvoeren’ te klikken.

Verificatie:

  • Controleer of de nieuwe nameservers correct zijn ingevoerd en geüpdatet. Het kan enkele uren tot 48 uur duren voordat de wijzigingen volledig zijn doorgevoerd en wereldwijd zijn verspreid.

Veelvoorkomende Vragen en Problemen

  • Propagation Tijd: Houd er rekening mee dat het wijzigen van nameservers enige tijd kan duren (tot 48 uur) voordat de wijzigingen volledig zijn doorgevoerd en zichtbaar zijn op het internet.
  • Foutieve Invoer: Zorg ervoor dat u de nameservers correct invoert. Een fout in de nameserveradressen kan ertoe leiden dat uw website niet bereikbaar is.
  • Ondersteuning: Als u hulp nodig heeft bij het wijzigen van uw nameservers, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze technische ondersteuning staat klaar om u te helpen.

In het kort…

Het aanpassen van nameservers is een belangrijke stap wanneer u uw domeinnaam registreert bij een andere provider dan uw hosting. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw domein naar de juiste server verwijst en uw website en e-maildiensten zonder onderbreking functioneren.

Over Mike van den Broek

Mike houdt zich dagelijks bezig met de ondersteuning van klanten en de online marketing van Goedkope Webhoster. Daarnaast probeert hij regelmatig tijd vrij te maken om handige artikelen op de website te publiceren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Windows 8 mail instellen: In 3 stappen!

Windows 8 mail instellen: In 3 stappen!

Mike van den Broek
DirectAdmin: PHP versie upgraden of downgraden

DirectAdmin: PHP versie upgraden of downgraden

Mike van den Broek
Inloggen FTP met FileZilla, zo moet dat!

Inloggen FTP met FileZilla, zo moet dat!

Mike van den Broek
0 reacties

Submit a comment