DNS instellingen wijzigen: Een stapsgewijze handleiding

gebasseerd op 0 reviews

Wanneer u bij ons een domeinnaam inclusief webhosting bestelt, wordt uw domeinnaam automatisch gekoppeld aan uw hostingpakket op onze webhostingservers.

|

Echter, er kunnen situaties zijn waarin u de DNS-instellingen wilt aanpassen, bijvoorbeeld om uw domein naar een andere server te laten verwijzen of een eigen mailserver thuis te beheren.

Waarom DNS instellingen wijzigen?

Er zijn verschillende redenen waarom u de DNS-instellingen van uw domein zou willen wijzigen:

  1. Verwijzen naar een andere server: U wilt dat uw domein verwijst naar een externe server waar uw website gehost wordt.
  2. Eigen mailserver: U wilt een eigen mailserver thuis beheren en wilt dat uw domein hiernaar verwijst.
  3. Aangepaste diensten: U wilt gebruik maken van aangepaste diensten zoals een CDN (Content Delivery Network) of een specifieke subdomein configuratie.

Stappen om DNS instellingen te wijzigen

Het wijzigen van de DNS-instellingen van uw domein kan eenvoudig worden gedaan via het cPanel. Volg de onderstaande stappen om de DNS-instellingen aan te passen:

Inloggen op DirectAdmin:

  • Ga naar de inlogpagina van DirectAdmin en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Navigeren naar Domeinen:

  • Klik in het menu op ‘Account Manager’ en vervolgens op ‘DNS Management’

DNS Records Wijzigen:

  • Hier kun je verschillende DNS-records aanpassen, zoals A-records, CNAME-records, MX-records, enz.

Let op: Risico’s bij het wijzigen van DNS instellingen

Het is belangrijk om te weten dat het wijzigen van de DNS-instellingen geheel voor eigen risico is. Fouten in de DNS-configuratie kunnen ertoe leiden dat uw website onbereikbaar wordt of dat e-mails niet meer correct worden afgeleverd. Hier zijn enkele tips om problemen te voorkomen:

  • Controleer de invoer: Zorg ervoor dat u de juiste waarden invoert voor elk DNS-record.
  • Maak een back-up: Noteer de huidige DNS-instellingen voordat u wijzigingen aanbrengt, zodat u deze indien nodig kunt herstellen.
  • Propagation tijd: Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen wereldwijd zijn doorgevoerd.

Veelvoorkomende vragen & problemen

  • Verbindingsproblemen: Als uw website na het wijzigen van de DNS-instellingen onbereikbaar is, controleer dan of de ingevoerde DNS-records correct zijn.
  • E-mailproblemen: Als u wijzigingen aan de MX-records aanbrengt en e-mails niet meer aankomen, controleer dan de MX-record configuratie en zorg ervoor dat ze naar de juiste mailserver verwijzen.
  • Ondersteuning: Als u onzeker bent over het wijzigen van DNS-instellingen of problemen ondervindt, neem dan contact op met onze klantenservice voor ondersteuning.

In het kort…

Het aanpassen van DNS-instellingen biedt flexibiliteit bij het beheren van uw domein en hosting. Door de juiste stappen te volgen en voorzichtig te zijn bij het invoeren van nieuwe waarden, kunt u ervoor zorgen dat uw website en e-maildiensten correct blijven functioneren. Mocht u vragen of problemen hebben, dan staat onze technische ondersteuning klaar om u te helpen.

Over Mike van den Broek

Mike houdt zich dagelijks bezig met de ondersteuning van klanten en de online marketing van Goedkope Webhoster. Daarnaast probeert hij regelmatig tijd vrij te maken om handige artikelen op de website te publiceren.

Lees meer

Laatste artikelen van Mike van den Broek

Windows 8 mail instellen: In 3 stappen!

Windows 8 mail instellen: In 3 stappen!

Mike van den Broek
DirectAdmin: PHP versie upgraden of downgraden

DirectAdmin: PHP versie upgraden of downgraden

Mike van den Broek
Inloggen FTP met FileZilla, zo moet dat!

Inloggen FTP met FileZilla, zo moet dat!

Mike van den Broek
0 reacties

Submit a comment