Wat is een wildcard SSL?

gebasseerd op 0 reviews

Een wildcard SSL-certificaat beveiligt niet alleen je hoofddomein, maar ook alle subdomeinen onder hetzelfde certificaat. Dit bespaart kosten en vereenvoudigt het beheer van meerdere subdomeinen.

Voordelen van een wildcard SSL-certificaat

  • Beveiliging voor onbeperkte subdomeinen: Je kunt meerdere subdomeinen onder één certificaat beveiligen, zoals jouwwebsite.nl en shop.jouwwebsite.nl.
  • Kostenbesparing: In plaats van aparte certificaten per subdomein, gebruik je één certificaat voor alles.
  • Eenvoudiger beheer: Beheer al je subdomeinen centraal en verleng het certificaat in één keer.

Wat is een wildcard DNS?

Een wildcard DNS-record wordt gebruikt om meerdere subdomeinen naar hetzelfde IP-adres te laten wijzen zonder elk subdomein handmatig in te voeren. Dit is vooral handig als je veel subdomeinen gebruikt of regelmatig nieuwe toevoegt.

Hoe werkt een wildcard SSL-certificaat?

Wanneer je een wildcard SSL-certificaat koopt, wordt het certificaat uitgegeven voor je hoofddomein en alle subdomeinen, aangeduid door een asterisk (*). Hierdoor worden je domein en subdomeinen automatisch beveiligd zonder dat je voor elk apart een certificaat nodig hebt.

Wildcard SSL versus standaard SSL-certificaat

Een standaard SSL-certificaat beveiligt alleen één domein, zoals www.jouwwebsite.nl. Een wildcard SSL-certificaat beveiligt daarentegen zowel het hoofddomein als alle subdomeinen. Dit maakt het een flexibele en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die meerdere subdomeinen beheren.

Conclusie

Een wildcard SSL-certificaat biedt een eenvoudige manier om al je subdomeinen te beveiligen, terwijl een wildcard DNS zorgt voor meer flexibiliteit bij het beheren van je domeinnamen. Wil je meer weten over hoe je een wildcard SSL of DNS kunt instellen? Bezoek onze kennisbank voor meer informatie.

Over Jarno Westland

Jarno is verantwoordelijk voor de kennisbank handleidingen en schrijft regelmatig een nieuw artikel voor op de website. Daarnaast sleutelt Jarno aan de website om deze beter vindbaar te maken in de zoekmachines.

Lees meer

Laatste artikelen van Jarno Westland

Wat betekent het als er een domein in quarantaine is en hoe komt het eruit?

Wat betekent het als er een domein in quarantaine is en hoe komt het eruit?

Jarno Westland
Google Verificatie TXT-Record: Wat Is Het en Hoe Stel Je Het In?

Google Verificatie TXT-Record: Wat Is Het en Hoe Stel Je Het In?

Jarno Westland
Wat is reseller hosting?

Wat is reseller hosting?

Jarno Westland
0 reacties

Submit a comment